Warmtepomp Eemdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Eemdijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Eemdijk.
warmtepomp-installateur-3754

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eemdijk

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit flink wat installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eemdijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Eemdijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool vergelijk je snel erkende installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3754).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna check jij accurate toelichtingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Eemdijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €21.000. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Eemdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eemdijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6700. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verschillende onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€14300 – €21200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4650 – €7475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3900 – €6225Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2100 – €5550Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Eemdijk consumeert pakweg 1460 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €280 tot €375. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€729
Buitenlucht2750kWh€503€226
Bodemwarmte1900kWh€357€372
Hybride1475 kWh + 350 M3€539€190

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Eemdijk?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bunschoten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Bunschoten. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.bunschoten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Eemdijk. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot maar liefst €3100. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eemdijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1650.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AT-TECAWP5-17B16 KW€3400,-
MDVMHA-V6W/D2N1 + SMK-80CD30GN15 KW€1800,-
Alpha InnotecSW 172H319 KW€3700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Eemdijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hierdoor vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!