Warmtepomp Berlicum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Berlicum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Berlicum.
warmtepomp-installateur-5258

 • Minder vervuiling
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode-regio5258
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Berlicum

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berlicum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Berlicum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij deze pagina tref je in enkele stappen leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5258).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop doorzoek je bruikbare info inzake de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Berlicum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €19.800. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Berlicum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berlicum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Dankzij lucratieve subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7900. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verscheidene onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26000Veel besparen, relatief duur
Water-water€16600 – €20100Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €7175CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3800 – €6800Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2200 – €6900Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Berlicum verbruikt grofweg 1710 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schatten we op €275 tot €330. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €155 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€750
Buitenlucht2500kWh€518€233
Bodemwarmte1750kWh€368€383
Hybride1550 kWh + 450 M3€555€195

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Berlicum?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Sint-Michielsgestel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening van je gemeente Sint-Michielsgestel. Het betreft een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.sint-michielsgestel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Berlicum. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot maar liefst €2500. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Berlicum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-K 0302P52 KW€6350,-
NIBEF2120-8 (3x400V)6 KW€1900,-
CIATACCESS 40HT26 KW€3750,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Berlicum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!