Warmtepomp Simpelveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Simpelveld? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei zaken. Hierna check je verdere details over een warmtepomp kopen in Simpelveld.
warmtepomp-installateur-6369

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcodegebied6369
Netnummer045 (+3145)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Simpelveld

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Simpelveld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Simpelveld? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze website doorzoek je waardevolle verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6369).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek je omvangrijke gegevens ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Simpelveld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €18.200. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Simpelveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-simpelveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Dankzij de huidige subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25300Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €24900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4750 – €6275Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €7125Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Simpelveld verbruikt plusminus 1590 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €260 tot €375. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €140 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€686
Buitenlucht2400kWh€480€206
Bodemwarmte1750kWh€343€343
Hybride1425 kWh + 575 M3€515€172

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Simpelveld?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Simpelveld?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Simpelveld. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.simpelveld.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Simpelveld. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot gemiddeld €3500. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Simpelveld (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
iDMTERRA AL 24 Twin; 81031119 KW€3200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + ERSC-VM2C6 KW€1900,-
VaillantaroTHERM VWL 155/2 A (0010016413)9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Simpelveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Simpelveld, Bocholtz.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente