Warmtepomp Voerendaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Voerendaal? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei aspecten. Op deze pagina ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Voerendaal.
warmtepomp-installateur-6367

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Los van de energieleverancier
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcodegebied6367
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Voerendaal

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voerendaal heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Voerendaal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels warmtepomprevolutie.nl vergelijk je eenvoudig warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6367).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je actuele info omtrent de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Voerendaal kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.400 en €17.500. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Voerendaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voerendaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door de huidige subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7900. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening hangt af van diverse variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23200Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13300 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €7200Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3550 – €7125Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5250Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Voerendaal verbruikt pakweg 1700 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €270 tot €345. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €140 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€693
Buitenlucht2500kWh€450€243
Bodemwarmte1900kWh€312€381
Hybride1600 kWh + 550 M3€485€208

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Voerendaal?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Voerendaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Voerendaal. Het gaat om een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.voerendaal.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Voerendaal. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €975 tot doorgaans €2050. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Voerendaal (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ongeveer €1525.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SW 6; 8103306 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + EHSD-VM2C4 KW€1700,-
VaillantVWL 75/5 AS 230V + VWL 78/5 IS6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Voerendaal aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente