Warmtepomp Baneheide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Baneheide? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse factoren. In het volgende kopje vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Baneheide.
warmtepomp-installateur-6353

 • Minder vervuiling
 • Constante temperatuur
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcodegebied6353
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baneheide

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tientallen producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baneheide kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Baneheide? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6353).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Bijgaand bekijk je bruikbare gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Baneheide kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.600 en €11.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.500 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Baneheide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baneheide

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van actuele subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6100. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2900. De factuur wordt berekend a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15800 – €22800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5450 – €6875Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6050Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2850 – €6750Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Baneheide gebruikt ong. 1590 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €330. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €155 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€731
Buitenlucht2350kWh€475€256
Bodemwarmte1950kWh€329€402
Hybride1550 kWh + 425 M3€512€219

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Baneheide?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Simpelveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Simpelveld. We hebben het over een een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.simpelveld.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Baneheide. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €900 tot gemiddeld €3750. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Baneheide (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1950.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTAOptiHeat OH 1-18es water/water23 KW€4100,-
RemehaMercuria H 16 kW Monofase9 KW€2200,-
ClivetWSAN-XIN 71 prm9 KW€2050,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje is er een handig stappenplan van de warmteservice Baneheide aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Simpelveld, Bocholtz.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!