Warmtepomp Bocholtz

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Bocholtz? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Bocholtz.
warmtepomp-installateur-6351

 • Minder uitstoot van CO-2
 • In de zomer een koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
Netnummer045 (+3145)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bocholtz

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit meerdere installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bocholtz kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Bocholtz? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl check je direct de beste installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6351).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website doorzoek jij uitgebreide gegevens over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Bocholtz kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €12.100. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.750 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Bocholtz (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bocholtz

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7200. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2300. Het prijskaartje komt tot stand door verscheidene onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27500Geen geluid, dure installatie
Water-water€18000 – €23900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4800 – €6100Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4050 – €6275Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2825 – €6250Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Bocholtz consumeert om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €355. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €180 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€730
Buitenlucht2425kWh€511€219
Bodemwarmte2100kWh€365€365
Hybride1600 kWh + 550 M3€548€183

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Bocholtz?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een aantalzaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Simpelveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Simpelveld. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.simpelveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bocholtz. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot plusminus €3650. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bocholtz (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Cordivari srlBollyterm® HP 2 3000 KW€1250,-
RemehaMercuria H 11 kW Driefase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 51 prm7 KW€1850,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bocholtz aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Simpelveld, Bocholtz.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!