Warmtepomp Schinnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Schinnen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende factoren. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Schinnen.
warmtepomp-installateur-6365

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode-regio6365
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schinnen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schinnen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Schinnen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze vergelijker bekijk je bruikbare de beste installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6365).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Op deze website ontdek je actuele informatie inzake de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schinnen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €14.100. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Schinnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schinnen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een interessante subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door allerlei randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23100Geen geluid, erg duur
Water-water€16300 – €21600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5450 – €7200Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3900 – €6525Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €6950Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Schinnen verbruikt circa 1400 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing fluctueert tussen de €230 tot €340. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €160 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€685
Buitenlucht2425kWh€473€212
Bodemwarmte1875kWh€336€349
Hybride1300 kWh + 500 M3€507€178

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schinnen?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Schinnen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij gemeente Schinnen. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.schinnen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Schinnen. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot gemiddeld €3200. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Schinnen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op pakweg €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
iDMTERRA AL 17 Twin; 81031015 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
VaillantaroTHERM VWL 115/2 A (0010016411)8 KW€1950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Schinnen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente