Warmtepomp t Loo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in t Loo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €335,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Verderop ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in t Loo.
warmtepomp-installateur-8095

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook werken als airco
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in t Loo

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er zijn velerlei versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Loo kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in t Loo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8095).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Verderop lees je uitgebreide informatie omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in t Loo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.900 en €22.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.200 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit t Loo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-loo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2100. De totaalprijs wordt getekend door verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27300Geen geluid, dure installatie
Water-water€13300 – €23200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4600 – €7025Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3650 – €6175Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €5050Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in t Loo verbruikt circa 1590 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €245 tot €330. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €170 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€724
Buitenlucht2575kWh€478€246
Bodemwarmte1900kWh€333€391
Hybride1600 kWh + 550 M3€514€210

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in t Loo?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oldebroek?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Oldebroek. Dit is een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.oldebroek.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie t Loo. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot gemiddeld €2650. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming t Loo (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1775.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Energie ESTSB12.200DHW.FL9 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 07 Basic (230945)8 KW€2800,-
DAXX16c11 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice t Loo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!