Warmtepomp Wezep

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Wezep? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wezep.
warmtepomp-installateur-8091

 • Een energieneutrale woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wezep

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden verscheidene oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wezep kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Wezep? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door deze pagina ontdek jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8091).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij profiteert van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand ontdek je toepasbare aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wezep kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €240,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €22.500. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.525 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Wezep (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wezep

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een interessante subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €5900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De factuur hangt af van diverse aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27500Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€18000 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €6225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4200 – €6850Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2575 – €5800Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wezep gebruikt om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €235 tot €310. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €155 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2375kWh€505€217
Bodemwarmte1875kWh€361€361
Hybride1300 kWh + 500 M3€542€181

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wezep?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oldebroek?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Oldebroek. Kort gezegd een speciaal soort lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.oldebroek.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Wezep. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €750 tot wel €3150. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wezep (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze om en nabij €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Energie ESTSB16P13 KW€2600,-
Stiebel-EltronWPF 16 Cool (232920)17 KW€3500,-
DAXX8c5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Wezep aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!