Warmtepomp Oosterwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oosterwolde? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een relatief goedkope en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oosterwolde.
warmtepomp-installateur-8097

 • Een verantwoorde warme woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode-regio8097
Netnummer0525 (+31525)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oosterwolde

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterwolde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Oosterwolde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze vergelijker check jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8097).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje check je veelzijdige details over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oosterwolde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €24.300. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterwolde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. D.m.v. lucratieve subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7900. Het hybride systeem koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door diverse zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23800Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €25000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3950 – €6500Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3800 – €7375Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €5650Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oosterwolde consumeert om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar varieert van €255 tot €365. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €170 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€725
Buitenlucht2600kWh€486€239
Bodemwarmte1675kWh€341€384
Hybride1375 kWh + 500 M3€522€203

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterwolde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oldebroek?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Oldebroek. We hebben het over een een unieke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.oldebroek.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oosterwolde. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot doorgaans €2800. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oosterwolde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ong. €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Energie ESTSB16.200DHW.FL13 KW€2600,-
Stiebel-EltronWPF 10 Basic (230946)10 KW€2800,-
DimplexDHW3000 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Oosterwolde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!