Warmtepomp Hattemerbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hattemerbroek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Hattemerbroek.
warmtepomp-installateur-8094

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Constante temperatuur
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige manier van verwarmen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcodegebied8094
Netnummer038 (+3138)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hattemerbroek

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hattemerbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Hattemerbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze website vergelijk je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8094).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op deze pagina lees jij waardevolle gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Hattemerbroek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €180,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €19.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Hattemerbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hattemerbroek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels lucratieve subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride variant is er vanaf €3000. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door velerlei onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15300 – €23200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4250 – €7225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4850 – €6275Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €5000Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Hattemerbroek verbruikt ongeveer 1590 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €220 tot €325. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €185 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1150m3€723
Buitenlucht2475kWh€470€253
Bodemwarmte1850kWh€325€398
Hybride1300 kWh + 525 M3€506€217

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hattemerbroek?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oldebroek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Oldebroek. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.oldebroek.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Hattemerbroek. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €975 tot ongeveer €3800. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hattemerbroek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Energie ESTSB16plusP13 KW€2600,-
Stiebel-EltronWPF 05 Basic (230944)6 KW€2800,-
DAXX11c8 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Hattemerbroek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!