Warmtepomp Snelrewaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Snelrewaard? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei zaken. Als je iets verders scrollt ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Snelrewaard.
warmtepomp-installateur-3425

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode-regio3425
Netnummer0348 (+31348)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Snelrewaard

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Snelrewaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Snelrewaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3425).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de volgende paragraaf doorzoek jij accurate details over de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Snelrewaard kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €18.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.075 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Snelrewaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-snelrewaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Middels de huidige subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26900Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17200 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4200 – €7475Verwarmen en koelen
Lucht-water€3500 – €7275Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €5850Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Snelrewaard consumeert plusminus 1430 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €220 tot €360. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€691
Buitenlucht2675kWh€463€228
Bodemwarmte1800kWh€325€366
Hybride1350 kWh + 525 M3€498€193

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Snelrewaard?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oudewater?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Oudewater. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.oudewater.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Snelrewaard. Hoeveel je krijgt heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €900 en kunnen oplopen tot €2750. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Snelrewaard (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je circa €1750.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ArgoAEI1G140EMX + Emix 3000 KW€1100,-
MasterthermAQ26I9 KW€2800,-
Alpha InnotecSWP 37137 KW€5500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Snelrewaard aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!