Warmtepomp Jaarsveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Jaarsveld? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Jaarsveld.
warmtepomp-installateur-3413

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmen en koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
Netnummer0348 (+31348)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Jaarsveld

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit honderden versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jaarsveld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Jaarsveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze website vergelijk je zonder moeite warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3413).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op deze website doorzoek je uitgebreide informatie aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Jaarsveld kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.300 en €14.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.350 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Jaarsveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jaarsveld

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door lucratieve subsidies geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De totaalprijs wordt getekend door verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27100Veel besparen, relatief duur
Water-water€16100 – €22100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4450 – €6775Lage aanschafprijs
Lucht-water€5400 – €7250Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2025 – €6850Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Jaarsveld gebruikt ongeveer 1550 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €220 tot €370. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €125 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€689
Buitenlucht2775kWh€448€241
Bodemwarmte1700kWh€310€379
Hybride1425 kWh + 575 M3€482€207

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Jaarsveld?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Lopik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de interessante groene lening in de regio Lopik. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.lopik.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Jaarsveld. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €900 en kunnen oplopen tot €2850. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Jaarsveld (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ArgoAEI1G140EMX + Emix0 KW€1100,-
Mastertherm150.2Z57 KW€7500,-
Alpha InnotecSWC 230K22 KW€4000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een handig stappenplan van de warmteservice Jaarsveld aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Lopik, Benschop en Polsbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!