Warmtepomp Polsbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Polsbroek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Polsbroek.
warmtepomp-installateur-3415

 • Duurzame warmte
 • In de zomer een koelende functie
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilige oplossing
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode-regio3415
Netnummer0182 (+31182)
Gas-verbruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Polsbroek

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn verschillende installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Polsbroek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Polsbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze website doorzoek je vandaag nog erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3415).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop lees jij actuele adviezen aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Polsbroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €10.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.000 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Polsbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-polsbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De factuur wordt gebudgetteerd middels verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23700Geen geluid, prijzig
Water-water€13900 – €24000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4050 – €6350Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €6025Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2850 – €6750Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Polsbroek gebruikt ongeveer 1550 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €255 tot €305. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €165 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€690
Buitenlucht2325kWh€455€235
Bodemwarmte1925kWh€317€373
Hybride1300 kWh + 550 M3€490€200

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Polsbroek?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantaleisen: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Lopik?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Lopik. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.lopik.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, dikwijls is er de ISDE-subsidie Polsbroek. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 en lopen op tot wel €3350. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Polsbroek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ArgoAEI1G140EMX + Emix 2200 KW€1100,-
Mastertherm180.2Z64 KW€8200,-
Alpha InnotecSWC 330K32 KW€5000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Polsbroek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Lopik, Benschop en Polsbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!