Warmtepomp Benschop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Benschop? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Benschop.
warmtepomp-installateur-3411

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode-regio3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasgebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Benschop

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan diverse oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Benschop kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Benschop? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze website vind je zonder problemen (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3411).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij waardevolle informatie over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Benschop kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €280,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €20.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.625 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Benschop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-benschop

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van lucratieve subsidies heb je een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23900Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€18000 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €6875Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5150 – €7150Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2025 – €5950Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Benschop gebruikt plusminus 1550 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schommelt tussen €230 tot €335. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €140 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€687
Buitenlucht2475kWh€474€213
Bodemwarmte2000kWh€337€350
Hybride1600 kWh + 375 M3€508€179

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Benschop?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Lopik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Lopik. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.lopik.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Benschop. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €700 en kunnen oplopen tot €1950. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Benschop (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ArgoAEI1G110EMX + HKDER8 KW€2100,-
Mastertherm90Z33 KW€5100,-
Alpha InnotecSWC 23022 KW€4000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Benschop aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Lopik, Benschop en Polsbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!