Warmtepomp Lopikerkapel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Lopikerkapel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een voordelige en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €200,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lopikerkapel.
warmtepomp-installateur-3412

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lopikerkapel

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lopikerkapel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Lopikerkapel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3412).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek jij waardevolle toelichtingen omtrent de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Lopikerkapel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €18.100. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.725 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Lopikerkapel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lopikerkapel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3200. De eindfactuur wordt getekend door specifieke onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25100Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€15500 – €24200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €6125Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4100 – €7475Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2225 – €6650Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Lopikerkapel verbruikt circa 1550 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €225 tot €315. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €165 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€688
Buitenlucht2550kWh€482€206
Bodemwarmte1625kWh€344€344
Hybride1450 kWh + 375 M3€516€172

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lopikerkapel?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We hanteren meerdere eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Lopik?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de regio Lopik. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.lopik.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Lopikerkapel. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot ongeveer €2650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lopikerkapel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ArgoAEI1G140EMX + HKEE9 KW€2200,-
Mastertherm120.2Z47 KW€6500,-
Alpha InnotecSWC 33032 KW€5000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lopikerkapel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee weet je zeker dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lopik, Benschop en Polsbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!