Warmtepomp Den Hout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Den Hout? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Verderop check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Den Hout.
warmtepomp-installateur-4911

 • Duurzame investering
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode-regio4911
Netnummer0162 (+31162)
Gasgebruik M31280 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Hout

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er bestaan tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Hout heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Den Hout? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze website vind je in korte tijd erkende installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4911).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de volgende paragraaf bekijk je waardevolle toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Den Hout kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €13.900. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Den Hout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-hout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €8000. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2700. De eindfactuur komt tot stand door meerdere zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €27500Veel besparen, relatief duur
Water-water€17000 – €21300Ook koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €6050Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4250 – €7500Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2900 – €6650Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Den Hout gebruikt ong. 1280 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €210 tot €370. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€708
Buitenlucht2700kWh€489€219
Bodemwarmte1625kWh€347€361
Hybride1525 kWh + 575 M3€524€184

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Hout?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oosterhout?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Oosterhout. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.oosterhout.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Den Hout. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €800 tot gemiddeld €3800. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Den Hout (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0041T9 KW€2050,-
NefitEnviLine A/W Split 7.0 E-S6 KW€1750,-
Carrier61WG02532 KW€5000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Den Hout aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!