Warmtepomp Oosteind

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Oosteind? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oosteind.
warmtepomp-installateur-4909

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode-regio4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosteind

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosteind kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Oosteind? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website tref je direct erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4909).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk jij samengestelde toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Oosteind kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €13.600. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.775 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Oosteind (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosteind

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van interessante subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op specifieke facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27300Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13600 – €24300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3500 – €7150Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5300 – €7250Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €5150Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oosteind verbruikt plusminus 1280 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing varieert van €275 tot €365. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €170 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€707
Buitenlucht2775kWh€481€226
Bodemwarmte1925kWh€339€368
Hybride1500 kWh + 475 M3€516€191

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosteind?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oosterhout?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Oosterhout. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.oosterhout.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oosteind. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot ongeveer €3450. Nieuwsgierig naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oosteind (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op circa €1850.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0031T7 KW€1850,-
NefitEnviLine A/W Split 5.0 E-S5 KW€1650,-
Carrier61WG050 met pompen64 KW€8200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oosteind aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!