Warmtepomp Dorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Dorst? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden. Op onze website tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dorst.
warmtepomp-installateur-4854

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
Netnummer0162 (+31162)
Gas-verbruik M31280 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dorst

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dorst heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Dorst? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4854).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder ontdek jij accurate gegevens over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Dorst kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €285,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.100 en €20.300. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Dorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De eindfactuur kan men berekenen met diverse aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24100Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16000 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3700 – €7125Lage aanschafprijs
Lucht-water€4750 – €6900goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2850 – €5000Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Dorst gebruikt grofweg 1280 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €390. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €130 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€696
Buitenlucht2375kWh€480€216
Bodemwarmte1700kWh€341€355
Hybride1600 kWh + 525 M3€515€181

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Dorst?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalrandvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oosterhout?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Oosterhout. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.oosterhout.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dorst. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €675 tot wel €2200. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Dorst (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze zo’n €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€175, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0021MS DHW2 XE5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 12 T-T10 KW€2300,-
Carrier61WG02027 KW€4500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Dorst aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!