Warmtepomp Bingelrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Bingelrade? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse zaken. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bingelrade.
warmtepomp-installateur-6456

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6456
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bingelrade

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bingelrade kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Bingelrade? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool tref jij direct (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6456).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees je samengestelde informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bingelrade heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.400 en €19.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Bingelrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bingelrade

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij lucratieve subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€16600 – €22200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6075Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4200 – €6000Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2200 – €5650Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bingelrade gebruikt circa 1750 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €270 tot €365. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €125 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€740
Buitenlucht2375kWh€503€237
Bodemwarmte1925kWh€355€385
Hybride1350 kWh + 575 M3€540€200

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bingelrade?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Onderbanken?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Onderbanken. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.onderbanken.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, doorgaans is er de ISDE-subsidie Bingelrade. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 en kunnen oplopen tot €2400. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bingelrade (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCWaterHeater 1010 KW€1250,-
RemehaEria Tower H 4,5 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWBAN 202 S45 KW€5650,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bingelrade aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Onderbanken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!