Warmtepomp Schinveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Schinveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal zaken. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Schinveld.
warmtepomp-installateur-6451

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcodegebied6451
Netnummer045 (+3145)
Gasgebruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Schinveld

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er zijn velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schinveld heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Schinveld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze website check jij eenvoudig de beste installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6451).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Verderop tref jij veelzijdige aanbevelingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Schinveld kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €12.200. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk model heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.425 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Schinveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schinveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. een royale subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €5700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels allerlei aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26000Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17400 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €6525Relatief lage investering
Lucht-water€4150 – €7225Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2525 – €6650Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Schinveld verbruikt ong. 1750 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €385. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€738
Buitenlucht2800kWh€487€251
Bodemwarmte1675kWh€339€399
Hybride1400 kWh + 500 M3€524€214

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schinveld?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Onderbanken?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Onderbanken. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.onderbanken.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schinveld. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €550 en kunnen oplopen tot €3950. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schinveld (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 510M 230V + CTC Ecologic7 KW€2000,-
RemehaEria Tower E 16 kW Monofase12 KW€2500,-
ClivetWBAN 122 S26 KW€3750,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Schinveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie leidt tot een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Onderbanken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!