Warmtepomp Jabeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Jabeek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €290,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende variabelen. In het volgende kopje bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Jabeek.
warmtepomp-installateur-6454

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilige oplossing
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode-regio6454
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Jabeek

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden verscheidene onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jabeek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Jabeek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze website check jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6454).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze website vind jij actuele informatie omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Jabeek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €285,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €22.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.150 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Jabeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jabeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke investering hangt af van specifieke factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25400Passief koelen, erg duur
Water-water€16500 – €24500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4800 – €6975Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6100Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €6800Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Jabeek consumeert grofweg 1750 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €185 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€739
Buitenlucht2800kWh€495€244
Bodemwarmte2075kWh€347€392
Hybride1500 kWh + 375 M3€532€207

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Jabeek?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Onderbanken?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Onderbanken. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.onderbanken.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Jabeek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies variëren van €1000 tot ongeveer €2900. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Jabeek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op plusminus €1875.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CTCEcoAir 520M + CTC Ecologic8 KW€2100,-
RemehaEria Tower E 16 kW Driefase12 KW€2500,-
ClivetWBAN 162 S30 KW€4150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Jabeek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Onderbanken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!