Warmtepomp Landgraaf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Landgraaf? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Hierna lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Landgraaf.
warmtepomp-installateur-6371

 • Een energieneutrale woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Combineren met zonnepanelen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6371
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomgebruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Landgraaf

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Landgraaf kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Landgraaf? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref je in korte tijd warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6371).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina check je handige details die gaan over actuele warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Landgraaf heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.400 en €18.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.000 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Landgraaf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-landgraaf

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via een royale subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6200. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2800. De eindfactuur wordt bepaald door diverse onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23400Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16400 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €6025Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3550 – €6475Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2075 – €5600Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Landgraaf gebruikt grofweg 1440 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €215 tot €325. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €145 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€673
Buitenlucht2750kWh€464€209
Bodemwarmte1775kWh€330€343
Hybride1475 kWh + 375 M3€498€175

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Landgraaf?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Landgraaf?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Landgraaf. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.landgraaf.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Landgraaf. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €700 tot gemiddeld €1800. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Landgraaf (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze grofweg €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 219 KW€2650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + EHST20D-VM2C4 KW€1700,-
TraneCGWH12065 KW€8150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Landgraaf aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Schaesberg, Nieuwenhagen, Ubach over Worms.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!