Warmtepomp Merkelbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Merkelbeek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Verderop check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Merkelbeek.
warmtepomp-installateur-6447

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6447
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Merkelbeek

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Merkelbeek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Merkelbeek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van warmtepomprevolutie.nl check je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6447).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hieronder doorzoek je toepasbare details die gaan over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Merkelbeek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €21.300. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Merkelbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-merkelbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een interessante subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt berekend door meerdere aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26900Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17500 – €24900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €7425Kan ook als airco werken
Lucht-water€3850 – €6350Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2125 – €6400Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Merkelbeek verbruikt pakweg 1750 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €275 tot €365. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €135 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€737
Buitenlucht2675kWh€479€258
Bodemwarmte1900kWh€332€405
Hybride1400 kWh + 450 M3€516€221

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Merkelbeek?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Onderbanken?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er de unieke groene lening bij gemeente Onderbanken. Het gaat om een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.onderbanken.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Merkelbeek. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot plusminus €1550. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Merkelbeek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoAir 420 + CTC Ecologic12 KW€2350,-
RemehaEria Tower E 11 kW Driefase10 KW€2300,-
ClivetWBAN 82 S17 KW€2850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Merkelbeek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Onderbanken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!