Warmtepomp Doornspijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Doornspijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Doornspijk.
warmtepomp-installateur-8085

 • Duurzame warmte
 • Kan woning ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode-regio8085
Netnummer0525 (+31525)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Doornspijk

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doornspijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Doornspijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker tref je eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8085).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Doornspijk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €290,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €22.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.150 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Doornspijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doornspijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3200. De totaalprijs wordt vastgesteld door meerdere zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24100Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15500 – €20600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €6500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4450 – €6675Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2225 – €5750Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Doornspijk gebruikt ongeveer 1500 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €240 tot €330. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1075m3€721
Buitenlucht2675kWh€497€224
Bodemwarmte1950kWh€353€368
Hybride1350 kWh + 600 M3€534€187

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Doornspijk?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantalzaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande gasketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Elburg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Elburg. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.elburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Doornspijk. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €800 en lopen op tot wel €2700. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Doornspijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1800.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Energie ESTSB16HT13 KW€2600,-
Stiebel-EltronWPF 13 Cool (232919)13 KW€3100,-
DAXXWP110031 KW€4250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Doornspijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie betekent een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Elburg, Wijk 02, Doornspijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!