Warmtepomp Noordeinde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Noordeinde? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €200,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. Verderop lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Noordeinde.
warmtepomp-installateur-8079

 • Minder CO-2 belasting
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcodegebied8079
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Noordeinde

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordeinde heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Noordeinde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze pagina doorzoek je in korte tijd installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8079).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Hieronder doorzoek je actuele aanbevelingen omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Noordeinde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €12.900. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.800 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Noordeinde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordeinde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van een royale subsidie geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2300. Het prijskaartje wordt getekend door specifieke onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25700Veel besparen, prijzig
Water-water€16200 – €20800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €6875Zeer betaalbaar
Lucht-water€4700 – €6800Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €5300Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Noordeinde gebruikt grofweg 1590 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar fluctueert tussen de €245 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€719
Buitenlucht2500kWh€482€237
Bodemwarmte1900kWh€338€381
Hybride1300 kWh + 475 M3€518€201

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noordeinde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oldebroek?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening van je gemeente Oldebroek. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.oldebroek.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Noordeinde. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot maar liefst €4000. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noordeinde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ong. €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Energie ESTSB12plusP9 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 07 Cool (232917)8 KW€2800,-
DAXXWP12516 KW€2900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Noordeinde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!