Warmtepomp Hulshorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hulshorst? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een economische en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op deze pagina ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hulshorst.
warmtepomp-installateur-8077

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode-regio8077
Netnummer0341 (+31341)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hulshorst

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit velerlei systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hulshorst heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hulshorst? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker lees je zonder moeite erkende installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8077).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf tref jij waardevolle adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hulshorst kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €12.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.600 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Hulshorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hulshorst

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €7400. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3100. Het prijskaartje wordt getekend door diverse facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23700Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17700 – €22100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3700 – €6700Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3950 – €6625goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €6550Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hulshorst gebruikt plusminus 1660 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €240 tot €365. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €160 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€718
Buitenlucht2650kWh€474€244
Bodemwarmte1675kWh€330€388
Hybride1350 kWh + 425 M3€510€208

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hulshorst?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Nunspeet?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Nunspeet. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.nunspeet.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hulshorst. De omvang van de subsidie hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €875 tot maar liefst €2600. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hulshorst (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Energie ESTSB12plus2009 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 05 Cool (232916)6 KW€2800,-
DAXXWP11512 KW€2350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Hulshorst aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nunspeet, Elspeet-Vierhouten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!