Warmtepomp t Harde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in t Harde? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Verderop lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in t Harde.
warmtepomp-installateur-8084

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
Netnummer0525 (+31525)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in t Harde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Harde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in t Harde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vind je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8084).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hieronder bekijk je toepasbare adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in t Harde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing loopt op tot €260,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €19.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit t Harde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-harde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Met behulp van lucratieve subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De factuur hangt af van allerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27200Geen buitenunit, prijzig
Water-water€15200 – €20100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €7075Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3900 – €6575Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2725 – €5400Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in t Harde gebruikt plusminus 1500 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energie aanbieder als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €380. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €155 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€720
Buitenlucht2650kWh€490€230
Bodemwarmte1975kWh€346€374
Hybride1500 kWh + 575 M3€526€194

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in t Harde?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Elburg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er de erkende groene lening via jouw gemeente Elburg. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.elburg.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie t Harde. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €875 en lopen op tot wel €2900. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming t Harde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Energie ESTSB1613 KW€2600,-
Stiebel-EltronWPF 10 Cool (232918)10 KW€2800,-
DAXXWP19016 KW€2750,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice t Harde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Elburg, Wijk 02, Doornspijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!