Warmtepomp Ransdaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Ransdaal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ransdaal.
warmtepomp-installateur-6312

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Diverse erkende installateurs
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcodegebied6312
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31700 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ransdaal

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ransdaal kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Ransdaal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze website bekijk je moeiteloos leveranciers en installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6312).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf check jij waardevolle details inzake de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Ransdaal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €20.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.550 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Ransdaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ransdaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Aan de hand van lucratieve subsidies heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6600. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De eindfactuur wordt getekend door velerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24700Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€13400 – €22100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4650 – €6650Relatief lage investering
Lucht-water€5350 – €6750Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2725 – €6650Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ransdaal consumeert pakweg 1700 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €245 tot €370. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €155 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1075m3€723
Buitenlucht2350kWh€499€224
Bodemwarmte1850kWh€354€369
Hybride1475 kWh + 575 M3€535€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ransdaal?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Voerendaal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Voerendaal. Het is een speciale lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.voerendaal.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ransdaal. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot wel €1500. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ransdaal (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Cooper&HunterCH-HP14SINM39 KW€2200,-
RemehaMercuria E 11 kW Driefase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 141 exc20 KW€3300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Ransdaal aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!