Warmtepomp Vierhouten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Vierhouten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Verderop lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Vierhouten.
warmtepomp-installateur-8076

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
Netnummer0577 (+31577)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vierhouten

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verschillende onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vierhouten kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Vierhouten? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8076).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Onderstaand doorzoek jij toepasbare toelichtingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Vierhouten kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.800 en €19.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.525 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Vierhouten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vierhouten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7600. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2200. De factuur wordt berekend door verscheidene randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €23800Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€15700 – €24400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €7425Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5300 – €6400Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2250 – €6300Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Vierhouten consumeert plusminus 1660 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €400. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €165 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€717
Buitenlucht2725kWh€466€251
Bodemwarmte1975kWh€323€394
Hybride1300 kWh + 425 M3€502€215

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vierhouten?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Nunspeet?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Nunspeet. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.nunspeet.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Vierhouten. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 tot ongeveer €3500. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vierhouten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Energie ESTSB12P9 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 04 Cool (232915)5 KW€2800,-
DanfossDHP-M S33 KW€5100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vierhouten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nunspeet, Elspeet-Vierhouten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!