Warmtepomp Elspeet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Elspeet? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een economische en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Elspeet.
warmtepomp-installateur-8075

 • Draag bij aan een milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode-regio8075
Netnummer0577 (+31577)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Elspeet

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elspeet biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Elspeet? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze vergelijker tref je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8075).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek je actuele info ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Elspeet kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €20.400. We spreken over vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Elspeet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elspeet

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. D.m.v. de hoge subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5500. Een hybride variant is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €26800Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13700 – €23300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3550 – €6050Lage aanschafprijs
Lucht-water€4200 – €6450Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2525 – €5750Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Elspeet consumeert pakweg 1660 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €395. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €165 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€716
Buitenlucht2550kWh€501€215
Bodemwarmte1775kWh€358€358
Hybride1550 kWh + 575 M3€537€179

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Elspeet?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar eisen: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Nunspeet?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Nunspeet. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.nunspeet.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Elspeet. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot ongeveer €2050. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Elspeet (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je zo’n €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Energie ESTSB12HT200HWFL9 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 16 (232914)17 KW€3500,-
DanfossDHP-L Varius Pro+15 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Elspeet aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nunspeet, Elspeet-Vierhouten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!