Warmtepomp Kloetinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Kloetinge? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal check je verdere details over een warmtepomp kopen in Kloetinge.
warmtepomp-installateur-4482

 • CO2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcodegebied4482
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31320 M3
Stroomgebruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kloetinge

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat allerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kloetinge kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kloetinge? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker ontdek jij zonder moeite leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4482).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand tref jij toepasbare gegevens met betrekking tot de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kloetinge kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €24.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.725 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Kloetinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kloetinge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje wordt berekend door verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27100Passief koelen, prijzig
Water-water€17800 – €21400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5500 – €6900Kan ook als airco werken
Lucht-water€3600 – €7175Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2600 – €5950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Kloetinge gebruikt ongeveer 1320 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €270 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €130 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€704
Buitenlucht2350kWh€465€239
Bodemwarmte1875kWh€324€380
Hybride1300 kWh + 350 M3€500€204

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kloetinge?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren meerdere zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Kapelle?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Kapelle. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.kapelle.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Kloetinge. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €775 en lopen op tot wel €2300. Onderzoek doen naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kloetinge (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier61WG050 met pompen64 KW€8200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112YAA + ERSC-VM2C12 KW€2500,-
AWBGeniaAir 5/1 AWB (0010016292) (LW)5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Kloetinge aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kapelle, Wemeldinge, Schore.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!