Warmtepomp Koudekerk aan den Rijn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Koudekerk aan den Rijn? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €225,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Koudekerk aan den Rijn.
warmtepomp-installateur-2396

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Koudekerk aan den Rijn

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koudekerk aan den Rijn biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Koudekerk aan den Rijn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl ontdek je snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2396).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In het volgende stukje lees jij toepasbare details over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Koudekerk aan den Rijn kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €13.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.500 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Koudekerk aan den Rijn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koudekerk-aan-den-rijn

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie heb jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €8000. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €1900. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13200 – €23400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €7275Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6700Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2500 – €6400Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Koudekerk aan den Rijn gebruikt grofweg 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €265 tot €395. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €150 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1025m3€674
Buitenlucht2475kWh€465€209
Bodemwarmte1875kWh€330€344
Hybride1525 kWh + 525 M3€499€175

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Koudekerk aan den Rijn?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening van je gemeente Alphen aan den Rijn. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.alphenaandenrijn.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Koudekerk aan den Rijn. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot maar liefst €2550. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Koudekerk aan den Rijn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecWWC 190H/X18 KW€3600,-
LennoxeComfort GAH03521 KW€3250,-
Alpha InnotecLW 380/135 KW€4650,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Koudekerk aan den Rijn aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!