Warmtepomp Ospel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Ospel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ospel.
warmtepomp-installateur-6035

 • Minder CO-2 belasting
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Gas-gebruik M31640 M3
Stroom-gebruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ospel

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit velerlei versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ospel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Ospel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool doorzoek je moeiteloos verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6035).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf bekijk je praktische raadgeving aangaande de type warmtepompenen wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ospel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €14.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Ospel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ospel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6500. Het hybride systeem koop je al vanaf €2600. De factuur wordt gecalculeerd door specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26800Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17000 – €20600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €6800Verwarmen en koelen
Lucht-water€4900 – €6200Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €5000Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ospel gebruikt pakweg 1640 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €245 tot €310. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €160 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€741
Buitenlucht2325kWh€519€222
Bodemwarmte2075kWh€371€371
Hybride1450 kWh + 350 M3€556€185

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ospel?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nederweert?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Nederweert. We hebben het over een een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.nederweert.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ospel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €950 tot gemiddeld €3650. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ospel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) ontvang je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij plusminus €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-XEE 122 ST24 KW€3550,-
PanasonicWH-MXC09H3E59 KW€2200,-
ClimavenetaNX-WN 012250 KW€6800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Ospel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!