Warmtepomp Nederweert-Eind

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nederweert-Eind? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €320,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere zaken. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nederweert-Eind.
warmtepomp-installateur-6034

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Los van de energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nederweert-Eind

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verschillende onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nederweert-Eind kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Nederweert-Eind? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6034).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In het volgende stukje tref jij omvangrijke info omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Nederweert-Eind kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €16.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.850 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nederweert-Eind (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nederweert-eind

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van interessante subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door velerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26700Passief koelen, relatief duur
Water-water€15300 – €20200Beste rendement
Lucht-lucht€3950 – €6750Werkt ook als een airco
Lucht-water€3500 – €6950Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2775 – €5650Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nederweert-Eind verbruikt ongeveer 1640 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €245 tot €360. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €165 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€740
Buitenlucht2425kWh€511€229
Bodemwarmte1950kWh€363€377
Hybride1600 kWh + 475 M3€548€192

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nederweert-Eind?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nederweert?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan hebben we de erkende groene lening in de regio Nederweert. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.nederweert.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nederweert-Eind. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot ongeveer €2000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nederweert-Eind (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XEE 102 ST21 KW€3100,-
PanasonicWH-MDC09H3E56 KW€1900,-
ClimavenetaNX-W /H 018268 KW€8600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nederweert-Eind aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!