Warmtepomp Leveroy

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Leveroy? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €285,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. Op onze website vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Leveroy.
warmtepomp-installateur-6092

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan woning ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcodegebied6092
Netnummer0495 (+31495)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Leveroy

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leveroy kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Leveroy? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je moeiteloos de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6092).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Hierna vind jij uitgebreide aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Leveroy kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €21.000. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Leveroy (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leveroy

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een interessante subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7300. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door allerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26100Geen buitenunit, erg duur
Water-water€14400 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5150 – €7450Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3500 – €7175Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2950 – €5950Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Leveroy verbruikt ong. 1640 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing varieert van €280 tot €340. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €155 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€660
Buitenlucht2725kWh€436€224
Bodemwarmte1600kWh€304€356
Hybride1350 kWh + 350 M3€469€191

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Leveroy?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nederweert?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening van je gemeente Nederweert. Het gaat om een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.nederweert.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Leveroy. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €525 tot gemiddeld €2700. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Leveroy (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1700.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSN-XIN 14120 KW€3150,-
PHNIX200LD0 KW€1400,-
ClimavenetaBWR 0061T MTD218 KW€3450,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Leveroy aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!