Warmtepomp Linschoten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Linschoten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende facetten. Op onze website ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Linschoten.
warmtepomp-installateur-3461

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Snel terugverdiend

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcodegebied3461
Netnummer0348 (+31348)
Gas-verbruik M31390 M3
Stroom-gebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Linschoten

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Linschoten kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Linschoten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze pagina tref je direct (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3461).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op deze website lees je actuele raadgeving over de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Linschoten kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €20.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.000 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Linschoten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-linschoten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2800. De totaalprijs is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24800Passief koelen, erg duur
Water-water€14600 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €6250Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3550 – €6625Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €6600Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Linschoten gebruikt ongeveer 1390 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €275 tot €355. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €200 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€695
Buitenlucht2550kWh€452€243
Bodemwarmte1950kWh€313€382
Hybride1575 kWh + 400 M3€487€209

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Linschoten?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Montfoort?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Montfoort. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.montfoort.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Linschoten. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot wel €2850. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Linschoten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ARTELMHP10RL2410 KW€2300,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 066 KW€1900,-
Alpha InnotecSWP 291H25 KW€4300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Linschoten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Linschoten, Willeskop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!