Warmtepomp Wehl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Wehl? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Wehl.
warmtepomp-installateur-7031

 • Zet het milieu op 1
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode-regio7031
Netnummer0314 (+31314)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroomgebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wehl

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt velerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wehl biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wehl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij warmtepomprevolutie.nl ontdek jij veelzijdige warmtepomp installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7031).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna ontdek je samengestelde details inzake populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Wehl kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €180,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.400 en €19.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Wehl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wehl

Beschikbare merken:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Middels de huidige subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €27300Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€16600 – €20400Kan ook koelen
Lucht-lucht€5150 – €7050Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5150 – €6825Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2000 – €6500Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Wehl gebruikt om en nabij 1380 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €320. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €190 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€746
Buitenlucht2525kWh€500€246
Bodemwarmte2100kWh€351€395
Hybride1450 kWh + 450 M3€537€209

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wehl?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Doetinchem?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Doetinchem. Het gaat om een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.doetinchem.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wehl. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot wel €2900. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wehl (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1575.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHVX16S18(**)3V12 KW€2350,-
RemkoHTS 110 Frankfurt7 KW€1850,-
CTCEcoAir 406 + CTC EcoZenith 5504 KW€1550,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Wehl aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!