Warmtepomp Maasland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Maasland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €310,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Maasland.
warmtepomp-installateur-3155

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige oplossing
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcodegebied3155
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31210 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Maasland

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Maasland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze website tref je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3155).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Verderop tref je praktische toelichtingen over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maasland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €285,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €12.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft relevante gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw normale gasketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.225 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Maasland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. D.m.v. de huidige subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €7200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De factuur kan men berekenen met velerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24100Hoog rendement, relatief duur
Water-water€18000 – €22900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5200 – €6800Lage aanschafprijs
Lucht-water€4800 – €7325goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2950 – €5500Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Maasland gebruikt ong. 1210 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €215 tot €390. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€734
Buitenlucht2450kWh€506€228
Bodemwarmte2000kWh€360€374
Hybride1425 kWh + 525 M3€543€191

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maasland?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een paar voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Delfland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Midden-Delfland. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.middendelfland.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Maasland. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot plusminus €1800. Interesse naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maasland (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSWCV162H316 KW€3400,-
LGMulti V ARUM080LTE5 + ARNH08GK3A220 KW€3150,-
Alpha InnotecLWD 70A/RX-HMD 1R7 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Maasland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Schipluiden, Maasland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!