Warmtepomp Heerjansdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Heerjansdam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse randvoorwaarden. Op deze pagina vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Heerjansdam.
warmtepomp-installateur-2995

 • Minder vervuiling
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Gasgebruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heerjansdam

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerjansdam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Heerjansdam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website check je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2995).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf vind jij waardevolle info met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Heerjansdam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.500 en €18.300. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Heerjansdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerjansdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via een royale subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride systeem koop je al vanaf €2900. De factuur wordt getekend door verscheidene onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17200 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6725Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4100 – €6675Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2425 – €7000Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heerjansdam verbruikt ong. 1260 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €250 tot €325. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€732
Buitenlucht2550kWh€490€242
Bodemwarmte1975kWh€344€388
Hybride1450 kWh + 525 M3€527€205

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heerjansdam?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zwijndrecht?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Zwijndrecht. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.zwijndrecht.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Heerjansdam. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot doorgaans €2300. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Heerjansdam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je circa €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecPWZS 132H1S17 KW€3500,-
LGHU163 U33 / HN1616T NB0 IWT10 KW€2150,-
Alpha InnotecLWD 7050A/RX-HMD 2R11 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Heerjansdam aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Walburg, Centrum, Noord, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Verspreide bebouwing, Bebouwde kom Heerjansdam, Landelijk gebied Heerjansdam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!