Warmtepomp Nijeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nijeveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse randvoorwaarden. Op onze website check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nijeveen.
warmtepomp-installateur-7948

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode-regio7948
Netnummer0522 (+31522)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nijeveen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijeveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Nijeveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze website doorzoek je eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7948).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek jij veelzijdige toelichtingen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Nijeveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €340,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €16.900. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Nijeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijeveen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Middels de huidige subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6700. Een hybride systeem is er vanaf €3300. De totaalprijs is gebaseerd op specifieke variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27500Veel besparen, dure installatie
Water-water€16500 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4400 – €7025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3500 – €7225Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2475 – €6350Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Nijeveen gebruikt plusminus 1350 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Eneco of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €250 tot €305. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€691
Buitenlucht2675kWh€477€214
Bodemwarmte1675kWh€339€352
Hybride1525 kWh + 425 M3€511€180

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nijeveen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Meppel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening bij de gemeenten Meppel. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.meppel.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Nijeveen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €825 tot gemiddeld €2650. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nijeveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1625.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ELCOAquatop T35H (GW)37 KW€5500,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC Comfort set (239080)10 KW€2300,-
DanfossDHP-H Opti Pro+ 89 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Nijeveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zo vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!