Warmtepomp De Schiphorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in De Schiphorst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in De Schiphorst.
warmtepomp-installateur-7966

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verkoeling in de zomer
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcodegebied7966
Netnummer0522 (+31522)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Schiphorst

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Schiphorst kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in De Schiphorst? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker lees jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7966).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Verderop vind je bruikbare raadgeving over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in De Schiphorst heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €23.900. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.300 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit De Schiphorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-schiphorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3000. De factuur wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25300Veel besparen, prijzig
Water-water€16500 – €21300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7450Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4550 – €7150Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2225 – €5650Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in De Schiphorst consumeert ongeveer 1350 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €245 tot €305. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €190 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€702
Buitenlucht2775kWh€477€225
Bodemwarmte2050kWh€337€365
Hybride1500 kWh + 425 M3€512€190

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in De Schiphorst?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Meppel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Meppel. Kort gezegd een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.meppel.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie De Schiphorst. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €675 tot maar liefst €3500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Schiphorst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EmmetiEH1615DC14 KW€2700,-
Stiebel-EltronWPC 05 (232927)6 KW€2800,-
DanfossDHP-L Opti Pro+ 89 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice De Schiphorst aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!