Warmtepomp Rogat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Rogat? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op onze website lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Rogat.
warmtepomp-installateur-7949

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan het huis ook koelen
 • Toekomstbestendig
 • Veilige manier van verwarmen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
Netnummer0522 (+31522)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rogat

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We hebben te maken met fors wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rogat biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Rogat? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze vergelijker tref je waardevolle verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7949).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna vind je uitgebreide adviezen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Rogat kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.100 en €18.100. We spreken over vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.600 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Rogat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rogat

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23600Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€14300 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5500 – €7025Relatief lage investering
Lucht-water€4250 – €6600Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2175 – €6950Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rogat gebruikt pakweg 1350 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €260 tot €325. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €160 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€692
Buitenlucht2450kWh€484€208
Bodemwarmte2025kWh€346€346
Hybride1425 kWh + 425 M3€519€173

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rogat?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Meppel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Meppel. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.meppel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rogat. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €825 en kunnen oplopen tot €3300. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rogat (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je om en nabij €1650.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ELCOAquatop T43H (GW)44 KW€6200,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC Compact Duo set 1 (239079)10 KW€2300,-
DanfossDHP-H Opti Pro+ 1012 KW€3000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Rogat aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!