Warmtepomp Sint-Oedenrode

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sint-Oedenrode? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Hierna bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Sint-Oedenrode.
warmtepomp-installateur-5491

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
Netnummer0411 (+31411)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint-Oedenrode

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint-Oedenrode kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sint-Oedenrode? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool vind je binnen enkele minuten erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5491).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare info omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sint-Oedenrode kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.300 en €16.600. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.275 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Sint-Oedenrode (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-oedenrode

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een interessante subsidie behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2800. De totaalprijs komt tot stand door verschillende facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23200Geen buitenunit, prijzig
Water-water€17400 – €24000Beste rendement
Lucht-lucht€4650 – €6775Verwarmen en koelen
Lucht-water€4650 – €6825Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2275 – €5050Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sint-Oedenrode consumeert ong. 1480 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €265 tot €310. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €175 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€731
Buitenlucht2525kWh€490€241
Bodemwarmte1675kWh€344€387
Hybride1375 kWh + 425 M3€526€205

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Sint-Oedenrode?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Meierijstad?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Meierijstad. Dit is een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.meierijstad.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Sint-Oedenrode. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €675 tot maar liefst €2700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint-Oedenrode (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaNECS-WN /B 015260 KW€7800,-
NRGTEQTNG50 (W/W)50 KW€6800,-
ClimavenetaAW-HT /CA-E 026256 KW€6750,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Sint-Oedenrode aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!