Warmtepomp Schijndel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Schijndel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. Verderop lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schijndel.
warmtepomp-installateur-5481

 • Een verantwoorde keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Waardevermeerdering huis
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomgebruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schijndel

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schijndel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Schijndel? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website bekijk je moeiteloos leveranciers en installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5481).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hieronder tref jij uitgebreide raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Schijndel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €14.300. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Schijndel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schijndel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een hoge subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2600. De factuur komt tot stand door specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €27300Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13400 – €20800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €7250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4700 – €6725goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2500 – €6100Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Schijndel verbruikt grofweg 1480 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energie aanbieder als Eneco of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €235 tot €320. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€730
Buitenlucht2425kWh€482€248
Bodemwarmte1825kWh€336€394
Hybride1575 kWh + 400 M3€518€212

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schijndel?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Meierijstad?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Meierijstad. Het is een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.meierijstad.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Schijndel. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het type en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot doorgaans €3200. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schijndel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze om en nabij €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaNECS-W /H /B 018269 KW€8700,-
NRGTEQTNG40 (W/W)40 KW€5800,-
ClimavenetaAW-HT /CA-E 020245 KW€5650,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Schijndel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!