Warmtepomp Erp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Erp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €305,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Erp.
warmtepomp-installateur-5469

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilige en regelbare warmte
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroom-verbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Erp

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit fors wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Erp kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert het huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Erp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze tool tref jij waardevolle leveranciers en installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5469).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje lees jij uitgebreide toelichtingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Erp kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €10.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Erp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-erp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via actuele subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3200. Het prijskaartje kan men berekenen met allerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13100 – €22400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €6375Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3950 – €6650Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2750 – €5950Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Erp verbruikt pakweg 1480 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €230 tot €385. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €145 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€726
Buitenlucht2350kWh€494€232
Bodemwarmte1675kWh€348€378
Hybride1400 kWh + 375 M3€530€196

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Erp?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Meierijstad?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Meierijstad. Kort gezegd een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.meierijstad.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Erp. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot maar liefst €3600. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Erp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je om en nabij €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaEW-HT 018244 KW€6200,-
NRGTEQTNG8 (W/W)8 KW€2800,-
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 020245 KW€5650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna is er een actueel stappenplan van de warmteservice Erp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!