Warmtepomp Veghel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Veghel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €180,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Op onze website check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Veghel.
warmtepomp-installateur-5461

 • Milieubewuste keuze
 • Constante verwarming
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode-regio5461
Netnummer0413 (+31413)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroomgebruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Veghel

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veghel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Veghel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels warmtepomprevolutie.nl ontdek jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5461).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In het volgende stukje lees jij omvangrijke aanbevelingen die gaan over de type warmtepompenen wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Veghel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €19.800. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Veghel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veghel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie haal je een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26100Geen buitenunit, prijzig
Water-water€17400 – €24300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €6475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4550 – €6125Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6350Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Veghel verbruikt ong. 1480 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €240 tot €345. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €180 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€725
Buitenlucht2350kWh€486€239
Bodemwarmte1850kWh€341€384
Hybride1400 kWh + 375 M3€522€203

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Veghel?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantaleisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Meierijstad?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening van je gemeente Meierijstad. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.meierijstad.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Veghel. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €600 tot plusminus €2850. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Veghel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op grofweg €1750.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaEW-HT 015239 KW€5550,-
NRGTEQTNG6 (W/W)6 KW€2800,-
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 015233 KW€4450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Veghel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!