Warmtepomp Moorveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Moorveld? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Moorveld.
warmtepomp-installateur-6237

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode-regio6237
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Moorveld

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moorveld biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Moorveld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze website vind jij direct verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6237).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Bijgaand tref jij handige raadgeving over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Moorveld kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €23.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.525 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Moorveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moorveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6900. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke investering is afhankelijk van velerlei factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24100Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17000 – €23200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5200 – €6675Relatief lage investering
Lucht-water€5150 – €6500Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2000 – €5550Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Moorveld verbruikt grofweg 1720 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schatten we op €215 tot €335. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €170 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€694
Buitenlucht2675kWh€486€208
Bodemwarmte1950kWh€347€347
Hybride1450 kWh + 400 M3€521€174

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Moorveld?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Meerssen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Meerssen. Dit is een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.meerssen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaliter is er de ISDE-subsidie Moorveld. De omvang van de subsidie hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €650 tot doorgaans €1650. Interesse naar de actuele subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Moorveld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ong. €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 3.15 KW€1800,-
Pico EnergyNDB PICO 04 (Compact)4 KW€2800,-
ClimerEcoflex Air 020 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Moorveld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!