Warmtepomp Bunde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Bunde? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. Als je iets verders scrollt lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bunde.
warmtepomp-installateur-6241

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bunde

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bunde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter inspecteert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Bunde? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels de warmtepomp-vergelijker vind je bruikbare (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6241).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna check je handige aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Bunde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €250,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.700 en €22.300. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.100 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Bunde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bunde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300. Het prijskaartje wordt vastgesteld door specifieke facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23300Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15700 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €6875Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5300 – €7000Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2975 – €6800Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Bunde verbruikt plusminus 1720 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €230 tot €375. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €155 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€695
Buitenlucht2500kWh€452€243
Bodemwarmte1975kWh€313€382
Hybride1525 kWh + 375 M3€487€209

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bunde?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Meerssen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Meerssen. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.meerssen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bunde. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot ongeveer €2600. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bunde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je pakweg €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 4.16 KW€1900,-
Pico EnergyUrban ECO 266 KW€2800,-
ClimerEcoflex Air 040 KW€1100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Bunde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!