Warmtepomp Ulestraten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Ulestraten? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €200,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ulestraten.
warmtepomp-installateur-6235

 • Een energieneutrale woning
 • In de zomer een koelende functie
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode-regio6235
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomgebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ulestraten

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ulestraten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Ulestraten? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze tool vergelijk je veelzijdige warmtepomp installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6235).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Verderop check je uitgebreide informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ulestraten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €13.200. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Ulestraten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ulestraten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een royale subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3500. De factuur is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24500Hoge besparing, hoge investering
Water-water€14300 – €20700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €7100Zeer betaalbaar
Lucht-water€3700 – €6200Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2800 – €5450Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ulestraten consumeert ongeveer 1720 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schatten we op €240 tot €345. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €165 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€693
Buitenlucht2700kWh€478€215
Bodemwarmte1650kWh€340€353
Hybride1450 kWh + 350 M3€513€180

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ulestraten?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Meerssen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de interessante groene lening bij de gemeenten Meerssen. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.meerssen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ulestraten. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €975 en kunnen oplopen tot €1650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ulestraten (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1775.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 2.14 KW€1700,-
Pico EnergyNDX D20EuC21 KW€3900,-
ClimerHTM-AT0126 KW€1600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ulestraten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!